Tuesday, June 15, 2010

Melepas

Assalamualaikum :)

4.05 pagi. Wahh hehe Tiba-tiba terbangun tanpa sebab, tanpa dikejutkan. Semangat !

Kemarin saya rasa sangat-sangat rugi selepas dengar 2 berita yang sangat menghampakan. Dan berita tersebut membuatkan saya lapar dan terus lapar, tapi ndak boleh makan, puasa bah. Rejab sudah kan. =.=''

Rehlah bersama Ustaz Hafizullah. Punyalah semangat rancang mahu bawa makanan apa untuk rehlah tu. Sms RATNA lah tadi, tanya jadi ke tak tu rehlah. Rupanya habis suda. Macam mau terjatuh ni bah jantung. Sebenarnya rehlah tu hari Selasa, mati-mati ingat hari Rabu. Dahlah susah sangat nak jumpa ustaz. Bukan rezeki lah tu. Huhu =___=''

22 Julai 2010, mak dan rombongan sekolah dia akan adakan lawatan ke Terengganu. Dalam perancangan, memang saya akan ikut sekali. Tapi tadi mak tiba-tiba kasitau yang saya tak dapat ikut. Sebab apa? Sebaaaab mak suruh saya teman kakak saya yang baru beranak time tu, insyallah. Tolong kakak buat susu baby, mandi baby dan blaaa blaa blaa. Okay fine. Tidak apaa. =.=''

Tadi mak inform kat kami semua yang mak dan ayah akan buat UMRAH pada 3 Ogos 2010, seminggu selepas balik dari lawatan ke Terengganu tu. Wuhuu Ahamdulillah ^__^. Mak kata peluang besar depan mata, bagus join. Mak akan pergi ke sana dalam 10 hari, dan kemungkinan besar kami di rumah akan mulakan puasa beberapa hari tanpa mak dan ayah. Huhu.

Okay okay I just wanna say that I'm toooooo jealous with all my friends that have started their study. Especially for my friends yang memang confirm akan pergi ke Mesir with me this Sept or Oct. Fuuuhh. then, hari tu Shaada, baru pulang from KML ( Kolej Matrikulasi Labuan ) said kehidupan di matriks sangat jauh beza dengan kehidupan masa di sekolah menengah. Kena pandai urus masa, urus diri, no tuition, make our own notes and many more.

Ada lagi, Shaada kasitau saya yang first day di KML tu, dia sangat rindu ngan parents dia. =___='' Dia kasitau lah yang one of her lectures tell them, "Ini baru study di dalam negara, sudah kamu rasa rindu kan sama your parents. Cuba kamu bayangkan kalau duduk di luar negara. Fuuh setahun pun tak confirm lagi balik. Nasib sekarang dah ada webcam. Boleh juga lepas rindu."

Aihh macam mana lah tu kan. Naik bah segala bulu masa dengar tu. =___=''

Kontroversi bah ni lagu di blog saya. Banyak peminat. Syiok ni. Sampai nightmare pun ada, kan kan NAZ. Dahsyat ! muahaha :)

Okay saya mau pi sahur dulu yeah.
Eh one more thing, GOOD MORNING. ^__^

Sekian.
Terima kasih.

Love :

2 comments:

H E L A N G said...

alhadulillah...dpt jua hasrat mak ayah pg umrah tahun ni..

Arrharatnasari Kachong Ma'arof said...

hahahahaha! tu la, len kali koling2 cik kak..jgn karit kredit.kan terlepas suda..hehe.aku pun masih di sandakan bah sblm program tu, sbb tu xdpt maw engatkan yg lain..hp wat hal jak balik2.*to be exact, aku yg xcharge**hehe =D

padahal, ko yg rindu lagu ko dulu tu kan khal?haha