Wednesday, June 23, 2010

the KARATE KID

Assalamualaikum :)

Hai hai. I'm back. From library SMK Tansau. Yeahh. Sambil sambil dengar lagu SATU MALAYSIA yg saya baru bluetooth dari Yesty, sambil tu juga semangat mau post entry. Wiwiit ^___^.

Awal pagi tadi bangun awal. Semangat bah cari baju yang mau dipakai. Shawl lagi. Ouhh Jalan-jalan sama geng lama. Mau pakai cantik. Kunun lah. Bahaha :D

Orait. Tadi Abang Wan yang hantar saya pergi Center Point. Makaseh bang wan. Actually hari ni mau pergi CP tu sebab mau baiki laptop lama dan handphone saya yang kurang asam cepat betul pecah LCD dia. Perghhh =.='' Sampai di CP, geng NOR saya suruh pergi the Olde Station, kelaparan sudah semua. Geng NOR? Hehe Nama dorang semua mula dari NOR bah - Noradilla, Norashikin dan Noorzafiera. saya saja yang lain, biasalah orang comel. (Sila tampar)

Lepas makan, Pira dan Shikin pergi solat. Saya dengan Dilla pula pergi hantar laptop di kedai yang kononnya saya boleh harap tu. Lepas hantar laptop, pergi cuci gambar saiz 8R yang harga dia punya mahal, RM10 sekeping. =.='' Lepas tu pergi beli tiket wayang.

Jam DUA baru mula. Sementara tunggu start, kami pun siok siok macam SS lah bergambar di Palm Square. Hehehe Sampai pekerja di HUSH PUPPIES tu tengok-tengok. Peduli lahh :D

P/S: Esok saya upload gambar tadi yeahh :)

Okay okay. Tadi tengok THE KARATE KID. Yeah saya bagi FIVE STAR untuk cerita ini. =.='' Suka. Suka. Sangat suka. Sebab apa?
 Sebab..
  • Jackie Chan yang berlakon.
  • Budak tu pun comel macam saya. ( Sila Tampar )
  • Menceritakan betapa susah nya pindah di tempat baru dengan bahasa yang baru.
  • Watak budak jahat tu menjadi sampai bikin saya mau tembak dia.Arghh =.=''
  • Mama dia pun lawak nih.
  • Cerita ni buat saya dan Dilla nangis banyak kali. *Si Pira minta puji kontrol endak nangis. Bluekk :D
  • Jackie Chan menunjukkan setiap perbuatan kita walaupun sesuatu yang kecil ada kaitan dengan kung fu. Waaaaaaaaa !
  • Si budak watak utama tu, Xiao DRE buat saya terpegun dengan usaha dia yang membuak2 mau kalahkan si budak jahat.
  • Suka scene time dorang berlatih sungguh-sungguh. Terutama time lepas si Jackie chan menangis terkenangkan kesalahan dia yang buat isteri dan anak dia mati.
  • Bikin tengan saya sejuk nebes masa perlawanan akhir.
  • Buat saya ternganga dan terlebih excited masa dia menang.
  • Kami duduk bahagian atas, jadi puas tengok. Muahaha :D

Yeah. Tengah-tengah tengok cerita ni, datang mesej kasitau laptop saya tak boleh dibaiki. Perghh.
Takpa. Takpa. =.=''

Okay. Selamat malam semua.
Terima kasih.

Love :

1 comment:

SyaZa SyaFeeQaH said...

cerita ni mmg best!
aq klu bab seni mempertahankan diri ni mmg minat.
aq x suke jurulatih yg jahat tu. bikin panas.