Monday, May 24, 2010

Kisah Kucing si Catty


Assalamualaikum :)

Hari ni ilah nak introduce the only cat i have now.

Her name is CATTY.
 Hakhakk ilah pun tak tahu napa bagi nama dia macm tu. Tapi ilah suka :)
What ? Like Katty Perry. Oh tidak. Tak ada kaitan langsung okai. Hehehe.

First Time Jumpa
Kucing ni seingat ilah, dia yang datang dulu pergi rumah ilah. Masih kecil lagi masa tu. Ilah perasan Dia ni time keluar dari rumah nak pergi sekolah. Duduk bawah kereta mak, meow meow.

Kucing ni pelik, kalau kita nak pegang dia, mengelak berabis. Tapi sekali dah dapat pegang dan belai dia, dia pula lebih-lebih gediknya tu. Haihh =.=''

Hanya Tinggal Kenangan
Si kucing betina ni pernah mempunyai 3 ekor anak kucing, yang kininya hanya tinggal memori. Seekor dah mati. Dua ekor lagi hilang entah ke mana. Comel. Manja. Nakal. Ishh sedihnya masa anak dia hilang.

Dia HEBAT
Si kucing ni sangat caring. Bukan takat sangat dah, TERLAMPAU. Huhuhu pernah sekali, time dia jaga anak-anak da yang kiut miut tu. Ada seekor kucing jantan nak dekat dorang (Si Catty ngan anak dia), terus si Catty kejar tu jantan sampai dia keluar dari rumah. Huhu HEBAT !

Yang Patah Tumbuh, Yang Hilang Berganti
DIA dah lonely sekarang. TAPI hehe si Catty sekarang dah BUNTING. Sooo, ilah terngok perut dia pun dah besar, macam nak pecah. Maybe bulan depan, adalah anak kucing. Hehehe :) Insyallah.

Kemarin, ilah keluar jalan jalan keliling rumah. Si kucing apa lagi, sebok mengikut jak dia. Huhuhu Di mana adanya ilah, Di situ ada nya si Catty. Uisehh mcm peribahasa ^^.



Tengok puyut diaa ^__^.

Grrr geran tengok muka diaaaa.



Perhatikan cara fabret dia duduk atas paha ilah =.=''

CATWALK.



Sampai puncak pun dia daki.
* Macam tau tau jak orang ambil gmbar dia baah.

Kepenatan.

Huhh biar pun kucing ni tak sehebat tak selawa kucing Parsi yang kembang bulu tapi, ilah tetap sayang dia :)

SEKIAN.


Love :

4 comments:

SyaZa SyaFeeQaH said...

wah, kejap lagi dpt cucu la kau. ha~

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

huhu,bukan main lg garang muka kucing tu...

Nashays said...

comel nyaaaa.....

FYMSO said...

Alaaa, comelnya! Rindu pula dengan kucing-kucing kat rumah :( Huhu.