Saturday, May 15, 2010

I got IT. Alhamdulillah ^^.


Assalamualaikum :)

Hai bloggers.

Semua dah selesai. Ah, apa yang selesainya? Hehe okay. Okay. Let me tell you. Hari Sabtu lepas, ayah telefon. Masa tu ilah masih berada di Terengganu. Ayah cerita lah yang Pusat Zakat dah beritahu ayah yang ilah dapat tawaran ke Mesir dalam perubatan. Fuhh~ Alhamdulillah :)

Ilah pun apa lagi, excited tanya kawan-kawan yang lain, dorang dapat ke tak. Zakat suruh ambil borang KPT (Kementerian Pengajian Tinggi) hari Isnin di MUIS. So, ilah pun merancang lah dengan one of the selected students, Lily Nazura untuk ambil borang tu sama-sama. Hehe rindu bah sama dia. Lama tidak jumpa. Kan kann ? Bluekk :D

Time kami ambil borang tu, kami tengok lah List Name siapa yang dapat pi Mesir juga. Huhu ramai gak orang yang ilah kenal dapat. Antaranya, Saiful Amri, Liyana Khalisa, Hanisah Siddiq, Syahirah, Ummu Umairah, Azean Diyana, Nadzrin Shah dan lain-lain. :)

Kami dalam minggu ni sibuk berbincang mahu pilih universiti mana nanti di Mesir. Sebab dalam borang tu, dia minta kita isi sendiri 3 pilihan Universiti. Kami semua siap adakan Conference lagi di YM. Tapi last-last, hehh =.='' rupanya kami tak kena suruh isi pula ruang pilihan tu, sebab Zakat yang tentukan nanti. 

Ilah mesej Lily, Fuhh penat-penat jak kita bincang pasal universiti tu. Lily jawab, ndak pa ba. Sekurang-kurangnya kita tahu macam mana universiti di sana tu. Uisehh betul betul betul.. ^^.

Bulan 10 baru bertolak pi Mesir. Insyallah. Jadi, ada LIMA bulan lagi kan dari sekarang. Huhh lama nyaa =.='' Terpaksa tunggu lah.

Sekarang ni, ilah dan Salwah Nordin join satu GIM ni di Putatan. Ilah rasa ilah macam mau slimkan kuruskan lah badan, sementara masi banyak peluang masa ni. Huhuhu sekadar yang mampu. Kehkehkehhh ^___^.

Di kesempatan ini, ilah nak ucapkan SELAMAT MAJU JAYA kepada rakan-rakan yang dah masuk matriks. Hehe hati-hati kamu semua.

Okay. Sekian sahaja untuk hari ni.

Assalamualaikum.


Love :

3 comments:

SyaZa SyaFeeQaH said...

oh, alhamdulillah khal.
bulan 10? lamanya lagi. takapa2, sabar.
he~

kartini kassim said...

wah, tahniah! nanti sebelum khalilah pegi kita, makan2 yer. rindu lah cegu dgn khalilah ni. huhuhu

ilah said...

hai salam :)

Ajja :
hehe makaseh. lama kaaan? huhu ndak pa. aku tungguuuu :)

Cgu Tini :
Makaseh cgu ^^. Uisehh cgu belanja ka? on jakk :D hehe tapi tunggu lu. kasi kurus luk sikit baru leh makan puas2. kehkehkeh :D