Monday, January 3, 2011

Malaysian Day in Zagazig University

Assalamualaikum :)

First of all i wanna say, AKU SUDAH ADA BROADBAND !! Yeahhh. Punya excited saya rasa. Satu rumah kami beli broadband. Apa tidak, semua ndak ketahanan sudah tu ammu(pakcik) c.c tu pasang kabel. Last-last, masa kumpul malam NY semua satu hati mau beli broadband sendiri. Yehha ;D

Oh, saya mau ambil juga kesempatan ucap 

SELAMAT TAHUN BARU 2011






Sempat juga kami satu rumah raikan tahun baru ni dengan sepotong kek yang ehem ehem dan pizza dari Pizza Alex. Semua sponsor dari Shukriah. Jangan jeles okay ;D

Okok. Stop for HNY. Back to the topic.

Pagi sebelum pergi kuliah, saya sempat tengok satu pos yang classmate saya buat d fb. Dorang banin (lelaki) semua hari ni pakai baju melayu. Pelik. Hairan. 

Datang pergi kuliah pulak, tengok kawan banat (perempuan) yang dari rumah lain semua cun melecun pakai baju ala ala glamor gituu. Tambah la pelik. Malas mau bising menanya. Fokus jak lah dalam kelas.

On the way ke kelas kedua, Anatomy, kami ada lalu dataran di tengah kuliah Tib(perubatan). Saya perasan ramai orang Malaysia tengah busy pasang barner. Tengok punya lah tengok, rupanya baru dapat detect something. Rupanya hari ni Malaysian Day. 

Kelas kedua tu dibatalkan sebab nak beri laluan pada student Malaysia raikan hari kebesaran mereka. Sekali lagi, excited ! Yeahh. Hee :)

Orang Arab di kuliah tu pun ramai-ramai join raikan ni program. Best kan ;)

Antara aktiviti yang diadakan sepanjang Malaysian Day tu ialah nyanyian dari satu band ntah pa nama band tu, pastu choral speaking, silat, ucapan, dan ada juga gerai2 menjual makanan. Paling best apa? Nyanyi lagu NEGARAKU ramai. Terharu.. Sob sob sob >.<''

Paling lucu time choral speaking, orang tengah khusyuk dengar orang buat persembahan, orang Arab kat belakang pula buat choral speaking sendiri. Ish ish ish =.=''

Next, enjoy gambar2 yang sempat ambil sepanjang Malaysian Day.


Ni sebelum kelas ANAT kena batal.

Sempat lagi kami Group D bergambar. Siokkk ^_^
Always Together ;)
Barner yang menyedarkan saya. Kehkeh :D
Erkk sorilah terlebih NUR. Alhamdulillah ;D
Tengok, walaupun kat Mesir, semangat Satu Malaysia tak lupa punya lah ! :)
Lagu INTRODUCING ME dorang best :)
Kumpulan Choral Speaking yang Macho gitu. Hehe.
Silat yang penuh dengan gaya.
Abang Arab yang jadi speaker perantaraan.
Finally kami semua budak Sabahan a.k.a Group D gambar ramai2. Sweet kan :)

Okay. Untuk kali ni, sangat menyesal ndak bawa DSLR. Perghh =.=''

Tapi ndak pa lah. Asal enjoy. Kan kan ? Sweet memory ;)

Sekian.
Terima kasih.

6 comments:

Mknace said...

:) :) :)
terbaeekkk!!!!

fa-aja-aja said...

ilahh..boleh x akak donlod image2 ni? hehhe

Nafsah Dulajis said...

Kek tu?
Kek tu?
Aaahhhh! Macam kenal ^_^

simfonimusafir said...

salam, awak amik course apa kat zagaziq? tajaan or guna ejen?

Anonymous said...

salam...ok x study kat sne?

ilah said...

wasalam. hehe okay takda masalah study sini. tai kalau ada choice study alex, cairo n zagzig. untuk mediks better piih alex la. :)