Tuesday, May 31, 2011

Baru Satu Paper, Sudah Berhabisan !

Assalamualaikum :)

Lega lega lega. Fuihhh. Alhamdulillah. Habis dah paper Anatomy kemarin. Habis paper ni, macam rasa habis seluruh exam final. Haha. Apa tidak. Kepala yang sebelum ni berat dengan hafalan hafalan segala tulang, muscle, sekarang dah jadi ringan macam takdak kepala. Huh ? Haha. Alhamdulillah. Happy ending orang bilang. Terlampau happy ending kan, sampai malamnya tu nangis-nangis. Nangis tengok 3 Idiot sama dengan Lily Nazura. Eiya la, si Lily first time tengok kompem la nangis, aku ni entah kali yang ke10 bengkak2 mata juga nangis tengok tu movie. Auww maluu =.=''


Okok stop. Sekarang aku nak conclude balik setiap exam aku baru ni. Hehe :)

Practical Biochemistry.

Paling semangat la masa ni. Part lucu bila semua ahli bait beratur turun tangga. Ikut ketinggian kunun. Sebelum turun baca doa. Bestnya ! Ahaha. Tambah2 lagi boleh bawa scheme kan masuk exam, yakin jak la jalan. Yakin tu yakin juga, tapi masa tu nebes ndak pandai hilang. Haha. 
















Okeh sampai part exam, aku kena tempat kedua paling belakang. No 38. Fuhh mula2 ja exam, masa kasi masuk solution dalam test tube, nahh bagagar bah. Sebelum ni dalam kelas steady jak, kali ni smpai terkeluar2 ni. Si Saiful bilang muka aku panik. Memang. aku dapat glucose. Paling panjang la procedur dia tu. Dari A-Z. Orang lain ada yang dari A-B jak. Fuhh. Sudah orang yakin, tetiba orang sebelah aku, masa dia buat balik tu experiment, dia dapat lain dari result yang dia buat sebelum ni. Apa lagi, nebes lah. Terus aku ulang balik experiment aku sampai 3 kali. Mau pastikan bah orang bilang. Ok set. Puas hati.

Practical Histology.

Part histology ni lah paling aku suka. Tulis apa yang ditengok dalam slide dan lukisan. Yeahhh lukisan kami dapat Golgi Apparatus dan Spinal Ganglion. Dikira agak senang la juga masa awal2 tuh. Masa tengah lukis part bulat2 spinal ganglion tu, tetiba lecturer sepan cakap "You have ten minutes more'. Aku pun huh ? Segala fibre, capsule tu belum lagi aku siap lukis. Ni kan lagi warna. Haha paling speed la lukis masa tu. Perghh. Part slide, aku suka juga. Apa2pun puas hati lah. alhamdulillah.

Practical Physiology.

Okay part yang sangat psiko orang bilang. Paling. Sangat. Aura tension di living room tuh, fuhhh sampai aku pindah belajar kat dapur. Physiolah subjek yang aku rasa banyak orang takut. Aku pun takut. Dua benda yang mau dihafal. Hafal cara buat experiment dan kena tahu jawab segala soalan yang berkaitan dengan experiment tu. Okeh sampai part aku dalam exam. Aku kena experiment ESR. Dan dan aku dapat Dr perempuan yang hurmm muka dia sangat psiko, tak senyum langsung. Yaiyy tapi aku suka, last2 dia senyum kat aku, siap kata "You're good doctor. Youre good." Fuhh Alhamdulillah.

Practical Anatomy.

Hah. Ini lagi satu. Siapa yang ndak belajar dari awal semua jars, organ, tulang, attachment of muscles, memang payah la orang bilang. Lagi satu kena kuat teori dia. Jadi sekali kau lupa, dari teori kau boleh terconnect. Perghh apa aku membebel ni ==' okok. Sebelum kami start exam, kami kena kurung dalam beberapa bilik, ikut number giliran. Masa ni lah aku tengah berlawan perasaan nebes aku. masa kena panggil nama dan beratur tu, itu part kemuncak la suda. Nebes tahap dush dush gunung berapi. Haha. Sepanjang masa tu aku baca Robbi yasir wala tu asir Robbi tammim bilkhoir. Permudahkan lah aku Ya Allah. Banyak kali. Dan sebelum masuk dalam bilik exam tu, Alhamdulillah. Aku dah rasa tenang sikit. Aku pujuk hati aku, kasitau hati aku aku dah berusaha dah belajar berabis, kenapa perlu aku rasa takut atau nebes kan. Uisehh bermonolog seketika. Puas hati juga kali ni. Alhamdulillah.

Habis jak practical Anatomy. Kak Chaq, aku, Lily, Liyana, Shuk pergi Cairo jalan2 buang masa =.='' Haha tapi ndapala, lepas tension orang bilang. di sana habis duit dengan makanan jak. Makann makaan makaaan. Puihh. Pastu aku tolong uruskan pasal tiket pulang Malaysia. Alhamdulillah. selesai suda. Fyi, kami akan sampai 27 julai. Inshallah. Esok nya aku pergi lagi Cairo.Berurusan pasal tiket dengan Ameng ^^. Sempat lagi pi Auntie Anne makan. Nyum2. masa balik ke Zagazig, ada somthing miracle happen. Hahaha. orang tertentu ja tahu pasal ni. ehem Ehem.

Comel tak? comel tak ? XD

Written exam Anatomy.
Yeah paling menarik tertarik lah kan, aku duduk paling belakang, palig hujung, paling sudut, paling direct dengan tingkap, apa lagi ? semua lah paling. Paling jauh dari pintu masuk,sudah la aku ni kaki tandas. Jauh perjalanan. Yaiy ! Okay satu lagi, orang depan ingat aku orang Semenanjung, sekali masa aku jawab soalan dia. Terus dia tanya "Eh awak orang sabah?" =='  Dapat jak kertas soalan, naa mata direct tengok soalan num 9. YOLK SAC. Okayy yolk sac. Yolk sac?!! Yolk sac ?!! Macam mau terjun jak dari tingkap masa tu. Serius aku ndak sentuh langsung pasal yolk sac tu. Perghh tetiba, Dr yusuf bilang "Number 9, cancel'. CANCEL? Fuhuuuuu ! Alhamdulillah. Berjalan dengan lancar. Cuma biasalah ada sikit2 yang kureng, tapi puas hati lah sebab part yang aku kureng tu, orang lain pun sama. Ahahaha (evil). Ehem. Hehe.

Practical Anatomy.
Favourite one. Aku dapat Radius, surgical neck of humerus. Structure passing through it, branches of posterior cord, begin of left coronary artery, contents of rectus sheath, SA of inferior surface oh liver, contents of ischiorectal fossa. Alhamsulillah. Alhamdulillah. Syukur sangat2 ! :)

Next, biochemistry. Movie marathon mood masih belum hilang. heh. Shuh shuh. Ahaha. Macam karangan suda post aku kali ni. Hehe See you !! :)

:)

4 comments:

en_me said...

vahhh chomeyynyer uoolss.. ehehe

Nafsah Dulajis said...

Kena dera jadi camerawoman masa d CS tuh...

Gmbr solo tuh sila simpan bebaik. N jgn publish. =P

Malu...

>_<

nemesis3891 said...

bahahaha... bes bes!!! semua nerbes ye.... orang lain sume takut yolk sac, kami serumah suka yolk sac!!!! cemana???

ilah said...

En_me : hehe thanks ! :)

Kak cahq : euww tolong laaa kak. huh. ndak pa, saya simpan jak tu gmbar, jadi wallpaper lappy. ehehe :P

nemesis3891 : huh? yolk sac kamu baca? wuhuuu respect la. kami sentuh pun tidak. terus langkah ke next page (dalm buku i mean) hehe tapi syukur betul2 bab cancel tu soalan. hehe jan marah :)