Wednesday, January 25, 2012

L.A Here We Come

Assalamualaikum :)

A very quick update for today, tomorrow we'll be facing our last paper Anatomy for this second year midterm exam. Eseh speaking jap. Nak pergi LA kan, jadi kena latih cakap omputeh la katakan. Perghh. Ngahaha.XD


Cantik kan cantik kan ? Okay dari semalam aku feeling jambu2 sikit. Like serously aku sangat-sangat jatuh hati dengan bunga ros berwana hot pink gitu. Auw! Boleh-boleh aku pergi search semua image di google then download. Macam tiada kerja kan, padahal esok exam. Tolonglah Khalilah =.=' Tapi serius, cantik. Erk okbai ! Hehe :D

Baru-baru ni ramai orang makin pelik degan cuaca kat Mesir ni. Aku pun pelik lah juga. Okay gini, sepanjang aku duduk tinggal di Mesir ni (walaupun baru setahun jagung), hujan turun paling lama pun 5 minit kali. Tapi hari tuuu (entah bila tu) memang terkejut lah juga bilamana dari awal pagi hingga ke petang non-stop hujan. Oh ya, hari tu hari Jumaat, dan aku perasan hujan cuma berhenti masa solat Jumaat ja. Hurm then heboh berita Mesir ada turun "salji". KLIK SINI UNTUK VIDEO .Luar jangkaan suda tu. Mungkin pasal ni juga Mesir terutama Zagazig makin hari makin sejuk. Wallahualam. 


"We have our own Kundasang. Yeah!"
p/s : Ignore muka aku, sangat excited buat "asap asap" time tu. =.=''

Okay tiga paper sudah lepas. Setakat ni alhamdulillah sangat-sangat sebab dapat jawab soalan dengan baik. Cuma paper biochemistry tu kureng sebab tak sempat recheck. Tapi inshallah okay ja kali. *yakintetiba. Nama pun exam kan, baca hafal punya lah main banyak, sekali yang keluar cipuut semacam. macam 5 % jak dari yang dihafal tu. Tapi ndapa, orang kata belajar untuk ilmu bukan untuk exam. Ingat tu. Yeah !

Tengok meja aku clean and clear kan. Hahaha belum tengok lantai lagi ni, sepah dengan makanan buku sekalian. Okay exam kali ni, aku langsung ndak sentuh meja belajar aku. Mood aku lebih kepada belajar atas lantai dengan meja ala korea gitu. (Korea la sangat =.='') Situlah belajar, situ lah heater, situlah online. Yeah itu dia. Ngahaha XD

Okay kita cakap balik pasal LA. Sebut jak LA mesti ada yang ingat pergi Los Angeles ka, macam menarik kan. Sebenarnya L.A tu stands for Luxor Aswonn. Yelaah. Kite orang takde duit ler nak pergi jauh jauh macam ada orang tu pergi London gitu winter break ni. Yelah pergi lah, tak kesah. (Sila tampar) Hahaha Kebanyakan kawan kelas aku pergi LA ni, mak aku pun bagi green light, jadi aku pun excited. Satu rombongan dalam 20 lebih orang under agent Sunshine. FYI, Aswonn adalah tempat ke 15 tercantik di dunia. Huehuehue tak percaye ek, KLIK SINI. dan ni ialah jadual perjalanan sepanjang trip ke LA.

Itinerary 3 Nights / 4 Days Aswan --> Luxor (departs every Friday)

Day 1: Aswan

Embarkation before lunch. 
Then in the afternoon, 
visit the High Dam,
 the Unfinished Obelisk, 
sailing by Felucca & 
view of Agha Khan Mausoleum. 
Overnight at Aswan.

Day 2: Aswan /
Kom Ombo / Edfu


Sailing to Kom Ombo Philae temple in the morning and 
visit the temple shared by two Gods Sobek & Haroeris 
then continue on to Edfu. 
That afternoon, visit the temple of Horus and sail on to Esna. 
Overnight at Esna.

Day 3: Esna / Luxor

Morning sail to Luxor. 
Upon arrival in Luxor visit Luxor and Karnak Temples. 
Overnight in Luxor.

Day 4: Luxor

Disembarkation after breakfast. 
Cross the West Bank to visit Thebes Necropolis, Valley of the Kings, El Deir El Bahari of Hatshepsut and Colossi of Memnon facing the Nile.

Semoga dipermudahkan urusan dan keselamatan sepanjang perjalanan. Doakan kami ya ! :)
Ohya satu lagi, dua dua kakak aku Kak Ann dan Kadek dah balik Sabah, kerja kat Sabah. Kak Ann dapat jadi Ustazah. Alhamdulillah dan Kadek sekarang masih mencari kerja. Semua orang rumah dah complete kecuali aku. Sobsob tiapa lah, yang penting boleh skype selalu. Boleh lepas rindu tengok Syaakirah. Yehaaa :D

 Rindu rindu rindu semuaa :')

Okay doakan kejayaan kami semua di sini.
Terima kasih :)

1 comment:

azean diyana said...

pedih mat. pening. semua ping. kbai :p